Svaga tvåöppningar

Öppningsbud som spelas av en klar majoritet, jämfört med de starka tvåöppningarna som tidigare dominerade men idag är så gott som utdöda. Svaga tvåöppningar förekommer oftare och drar förmodligen in fler poäng än de gammeldags kravöppningarna. Svaga tvåöppningar kan spelas i så gott som alla naturliga system men det krävs att 2club reserveras för mycket starka händer (se 2C Enda krav).
 
Traditionellt används öppningsbuden 2diamond, 2heart och 2spades som ett slags spärrbud. Buden visar en bra sexkortsfärg (en rimlig tumregel är "två av de tre eller tre av de fem högsta") och ungefär 5-10 hp. Generellt rekommenderas att inte ha en fyrkorts sidofärg i en högfärg när du öppnar med dessa bud.
 
Det finns dock många olika stilar och en del har tummat rejält på de ursprungliga kraven. En del behöver bara en femkortsfärg och andra öppnar på 9xxxxx.
 
Svarshandens höjningar är normalt sett slutbud. Vill man invitera använder man sig av 2NT som någon form av frågebud (kanske Stenbergs 2NT). Ny färg är naturligt och krav för åtminstone en rond.


Prenumerationer

Dagens Bridge i Sverige slås inom kort ihop med den danska motsvarigheten. På grund av detta kan du inte längre upprätta en ny prenumeration på den svenska sidan.

Du är välkommen att gå in på www.dagensbridge.dk och testa en månad gratis där.

Det är den danske Lars Blakset som håller i den sidan, som du säkert kommer att trivas med.

Sj Popup

Användarinloggning

Denna sida använder cookies - Om du inte väljer att ändra dina inställningar godkänner du dettaLäs mer
jag accepterar