Michael's överbud

Den här konventionen används primärt i andra hand efter att motståndaren har öppnat med 1 i färg. Eftersom de nu har talat om att de har den färgen är det högst osannolikt att du har en hand som också vill spela med den färgen som trumf. Därför har det blivit standard att låta överbudet (alltså 2club om de öppnade med 1club och 2heart om de öppnade med 1heart) visa en tvåfärgshand. Man har minst fem kort i den högsta objudna färgen och minst fem kort i en av de andra två färgerna som finns kvar. Vilken styrka som krävs för budet kan man komma överens om men de flesta anser att intervallet 10-16 är rimligt.
 
Partnern kan bjuda den lovade färgen på tvåläget som svagt, treläget som invit och fyrläget för att spela utgång. Vill man hellre ha reda på vilken sidofärg inklivshanden har kan man bjuda en ny färg för att be honom passa med den färgen eller korrigera med den andra.
 
För att undvika osäkerheten kring vilken den andra färgen är blir det alltmer vanligt att låta överbudet lova två exakta färger. Med en annan kombination får man då ta till ett enkelt inkliv eller ett specialbud som man kommit överens om.

Prenumerationer

Dagens Bridge i Sverige slås inom kort ihop med den danska motsvarigheten. På grund av detta kan du inte längre upprätta en ny prenumeration på den svenska sidan.

Du är välkommen att gå in på www.dagensbridge.dk och testa en månad gratis där.

Det är den danske Lars Blakset som håller i den sidan, som du säkert kommer att trivas med.

Sj Popup

Användarinloggning

Denna sida använder cookies - Om du inte väljer att ändra dina inställningar godkänner du dettaLäs mer
jag accepterar