Balansering

Att balansera är att hålla igång budgivningen efter två pass. En typisk balanseringssituation är denna, när en enöppning passas runt till sista hand:
 
Väst Nord Öst Syd
1diamond Pass Pass ?
 
Nord kan ha en rätt bra hand utan korrekt fördelning för ett inkliv eller en upplysningsdubbling så om Syd har en vettig anledning bör han hitta ett bud. Normalt sett säger man att en aktion i balanseringsposition kan vara 3-4 hp svagare än vad man hade krävt för motsvarande aktion annars.
 
Det finns många andra budgivningsförlopp där man får tillfälle att balansera när motståndarna stannar på låg nivå. Ett nytt exempel:

Väst Nord Öst Syd
1club Pass 1heart Pass
2heart Pass Pass ?

Här kan Syd också låna lite av sin partner. Dessutom bör man vara än angelägnare att balansera då motståndarna har hittat en trumffärg. Har de en sådan har normalt sett också vår sidan en.
 
Att balansera är mindre riskfyllt i ozon eftersom dubblade straffar kostar mindre där utifall att man hoppat i galen tunna. På grund av att ozonsbetarna också kostar mindre är också motståndarna ofta mindre benägna att dubbla dig om du balanserar i ozon. I ozon kan du alltså balansera hårdare än vad du gjort i zonen.

Prenumerationer

Dagens Bridge i Sverige slås inom kort ihop med den danska motsvarigheten. På grund av detta kan du inte längre upprätta en ny prenumeration på den svenska sidan.

Du är välkommen att gå in på www.dagensbridge.dk och testa en månad gratis där.

Det är den danske Lars Blakset som håller i den sidan, som du säkert kommer att trivas med.

Sj Popup

Användarinloggning

Denna sida använder cookies - Om du inte väljer att ändra dina inställningar godkänner du dettaLäs mer
jag accepterar